storing Calandbrug - veerpont voor scooters, fietsers en voetgangers

19 september 2022 - veerpontje scooters/fietsers/voetgangers

Vanaf maandag 19 september is er een gratis veerdienst naast de Calandbrug voor scooters, fietsers en voetgangers . Rozenburg- Noordzeeweg-Neckarweg.
Maandag t/m vrijdag 06.00-19.00 uur.

10 juni 2022 - UPDATE van ProRail

Beste relatie,
Sinds dinsdag 10 mei is de Calandbrug te Rozenburg door de storing niet meer te gebruiken voor het wegverkeer. De kapotte lagers bij het omloopwiel zorgen ervoor dat de brug niet meer veilig bediend kan worden. De brug staat open zodat scheepvaartverkeer wel doorgang kan vinden. Middels dit bericht geven we u een update over de situatie.

De afgelopen periode hebben we benut om op zoek te gaan naar een passend alternatief voor gedupeerden. Met name een oplossing voor het langzaam verkeer stond daarbij centraal omdat de omleidroute voor hen niet ideaal is. In ons vorige bericht gaven we aan te onderzoeken alle door de omleiding getroffen reizigers en inwoners te compenseren voor het gebruik van de bestaande buslijn van EBS, bus 105. We zijn verheugd u te kunnen meedelen dat dit inderdaad gelukt is.

Gebruikers van buslijn 105 kunnen vanaf zaterdag 11 juni de app ‘Fynch’ downloaden waarmee de gemaakte kosten achteraf vergoed kunnen worden. Bij gebruik van buslijn 105 dient dus nog steeds in- en uitgecheckt te worden. De eerste betaling van de vergoeding vindt eind juni plaats, daarna wordt de vergoeding elke week overgemaakt. NB: alleen bij gebruik van de app kan een vergoeding worden aangevraagd. De app ‘Fynch’ is te vinden in de Playstore van Google en in de Apple store. Inwoners worden via diverse kanalen op de hoogte gesteld van de mogelijkheden de gemaakte reiskosten te declareren. Alle informatie is binnenkort terug te vinden op www.calandbrug.nl.

Het is technisch niet mogelijk de compensatie met terugwerkende kracht uit te keren. Ook blijkt het niet mogelijk op een andere wijze van via de app van ‘Fynch’ de ritten te registreren. Hierdoor zal een aantal mensen buiten de boot vallen en dat betreuren we zeer. We onderzoeken de mogelijkheid nog een eenmalig gebaar naar de inwoners van Rozenburg te maken als tegemoetkoming voor de ontstane hinder.

Voor eventuele aanvullende vragen kan men contact opnemen met de helpdesk van Fynch via telefoonnummer
085-1850 333 of per e-mail via support@calandbrug.nl.

Vanwege schaarste aan materieel en personeel bij marktpartijen bleek de inzet van pendel- en fietsbussen op korte termijn niet mogelijk. Ook de inzet van een tijdelijke veerpont bleek niet mogelijk, onder meer vanuit veiligheidsoverwegingen. Op de omleidroute voor langzaamverkeer is bewegwijzering aanwezig en worden verkeersregelaars ingezet. Wanneer de schoolvakanties beginnen en er minder gebruik van deze route gemaakt zal worden, kan mogelijk ook de inzet van verkeersregelaars verminderen.

Eerder hebben we aan u gemeld dat het renoveren is een erg omvangrijke klus is waarvoor gespecialiseerde bedrijven worden ingezet. In heftorens moeten lagers vervangen worden. Onderzocht wordt of het mogelijk is om preventief onderhoud daarmee te combineren, zodat er  uiteindelijk minder hinder is. Met partijen in de omgeving wordt daarover nauw afgestemd.

De afgelopen periode is intensief samengewerkt met Zuid-Holland Bereikbaar, Rijkswaterstaat, gemeente Rotterdam, Dorpsraad Rozenburg, Havenbedrijf Rotterdam en alle partijen die daar aan verbonden zijn. Samen houden we zicht op het issue en bespreken wat nodig is om de storing te verhelpen, hoe we de overlast kunnen beperken en hoe de stakeholders te informeren.

Op onze website www.prorail.nl plaatsen we de komende weken de meest actuele informatie over de situatie rondom de Calandbrug. Daarnaast houden we u per mail op de hoogte van de voortgang in onderzoek en herstel. Mocht u naar aanleiding van dit bericht nadere informatie wensen dat kunt u contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,
Helga Cuijpers | Regiodirecteur | Relatiemanagement Randstad Zuid
Tel. 088 231 43 41 | 06 4264 9247 | www.prorail.nl


20 mei 2022 - UPDATE

Zoals inmiddels bekend gaat de afsluiting van de Calandbrug maanden duren.  Gedurende deze tijd zal bus 105 de omleiding blijven rijden zoals EBS nu al doet in de richting van en naar Brielle. 

In Rozenburg zijn nu ook werkzaamheden. Dit betreft ook lijn 105, maar alleen de bus die van Spijkenisse naar Rozenburg rijdt en dan weer retour naar Spijkenisse. Omleiding lijn 105 Rozenburg - EBS OV (ebs-ov.nl)

Op Voorne-Putten Rozenburg - EBS OV (ebs-ov.nl) Is de meest actuele informatie te vinden.


11 mei 2022
Onderstaande informatie hebben wij zojuist binnengekregen van EBS:

I.v.m. de afsluiting van de Calandbrug rijdt lijn 105 (alleen die doorrijdt naar en van Brielle) een aangepaste route.

Vervallen haltes zijn: 
Eikenlaan – Grote Stern – Meeuwensingel - Volgerweg
Vervangende haltes zijn:
Laan v/n Blankenburg/ Ruysdaelstraat - Tienmorgenseweg (bij de Lidl en tankstation)

Het is verstandig vroeger bij de halte te staan dan de vertrektijd. 

Let op: Dit is alleen geldig voor de ritten van lijn 105 die doorrijden naar Brielle en van Brielle komen.
De ritten van lijn 105 die van en naar Spijkenisse rijden hebben geen last van de afsluiting en rijden de gewone route. 


Media
  • maerlant.webshoot.sept.22-25 uitsnede
Nieuws
storing Calandbrug - veerpont voor scooters, fietsers en voetgangers
Verder lezen