nl-NLen-US
U bent hier:   Nieuws
  |  Log in

Article Details

Primeur binnen Maerlant: op afstand live aanwezig
Bericht geplaatst op: 3-4-2018


Primeur binnen het Maerlant

Wat ga je doen met een leerling die langdurig ziek is en ook nog in haar examenjaar zit. Na veel brainstormen met ouders en leerling zijn wij er uiteindelijk uitgekomen.
Er zijn veel telefoontjes aan vooraf gegaan om bij de juiste persoon terecht te komen. Via het Erasmus MC is er contact gelegd met Ziezon. Ziezon zorgt voor een consulent die in verbinding staat met KPN. Er werden snel afspraken gemaakt met KPN voor het installeren van Klassecontact.
Op maandag 19 maart was het zo ver. KPN heeft via het Maerlant computersysteem contact gelegd met de laptop die geïnstalleerd moest worden bij de leerling thuis. Binnen een uur tijd was de verbinding tussen leerling en school gelegd. Haar medeleerlingen en docenten zien en horen haar via het apparaat en zij ziet en hoort hen via de laptop die KPN meelevert. Op deze manier is het mogelijk de lessen te volgen wanneer zij daar zelf aan toe is. De zieke leerling geeft per app aan wanneer zij aan een les wil deelnemen. De klasgenoten sluiten in de klas het apparaat aan en maken verbinding. Het is heel apart om dan live in de klas aanwezig te zijn. Zelf kan je vanuit huis de camera bedienen en je kan je vinger opsteken wanneer je een vraag hebt. Zodra je een vraag hebt kleurt de lamp rood in plaats van groen.
Dit maakt het mogelijk voor leerlingen die langdurig thuis of in het ziekenhuis liggen toch de lessen te volgen wanneer zij daar zelf aan toe zijn. Zo zie je dat het toch mogelijk is om tijdens het examenjaar geopereerd te worden en niks op school te missen.

 Terug