nl-NLen-US
U bent hier:   Home
  |  Log in

Article Details

Besluitvormingen n.a.v. persconferentie d.d. 14-12-2020
Bericht geplaatst op: 4-1-2021


dinsdag 15 december 2020


Beste ouder en leerling,

N.a.v. de persconferentie van 14 december communiceert de directie van Maerlant zo vlot mogelijk de volgende besluitvormingen:

Onderbouw en 4vwo:
Dinsdag 15 december is de laatste school- en toetsdag van 2020. Op woensdag 16 december begint de kerstvakantie.
Vanaf maandag 4 januari 2021 krijgen deze klassen volgens het reguliere rooster onlinelessen in álle vakken van hun eigen docent. De docent doet dit vanuit huis of vanuit school. De les vangt aan op de normale lestijd (09.45 / 11.00 / 12.00 (of 12.30) en 13.30). De les bestaat minimaal uit een doelstelling, inleiding, instructie en één of meer lesopdrachten.
Leerlingen die zich niet aanmelden in een onlineles, of die hun camera uit hebben staan, worden als ongeoorloofd absent geregistreerd.
Leerlingen met een leenchromebook mogen deze naar huis meenemen gedurende deze periode.
Coaches nemen in de periode van 4 tot en met 15 januari minimaal 1x contact op met de coachleerling. De leerling kan de coach altijd per mail bereiken.
Hoe de toetsdagen van 16 en 17 december worden ingehaald én wanneer wordt pas besloten na de persconferentie van 12 januari.
Als de lockdown verloopt volgens planning starten we weer met fysiek onderwijs op maandag 18 januari.
Om de lessen goed te kunnen volgen zijn alle boeken nodig: leerlingen zorgen er voor dat zij vandaag daarvoor hun kluisje leeghalen.

(pre) Examenklassen
Voor 3 en 4 vmbo, 4 en 5 havo en 5 en 6 vwo geldt het volgende:
De toetsweek wordt afgemaakt volgens het gecommuniceerde toetsschema. Heeft een leerling nog een toets op 16 en/of 17 december dan gaat deze door. De docent die volgens het schema surveilleert, begeleidt de toets(en). Hiermee komen we tegemoet aan de leerlingen die hun toetsweek goed voorbereid en gepland hebben. Het kabinet biedt deze mogelijkheid aan specifiek voor deze doelgroep.


Vanaf maandag 4 januari 2021 krijgen de pré-examenklassen volgens het reguliere rooster onlinelessen. De docent doet dit vanuit huis of vanuit school. De les vangt aan op de normale lestijd (09.45 / 11.00 / 12.00 (of 12.30) en 13.30). De les bestaat minimaal uit een doelstelling, inleiding, instructie en één of meer lesopdrachten.
Leerlingen die zich niet aanmelden in een onlineles, of die hun camera uit hebben staan, worden als ongeoorloofd absent geregistreerd.
Om de lessen goed te kunnen volgen zijn alle boeken nodig: leerlingen van de pre-examenklassen zorgen er voor dat zij daarvoor hun kluisje leeghalen.


De examenklassen (dus 4 vmbo, 5 havo en 6 vwo) krijgen les op school in de periode 4 januari tot en met 15 januari. 

Coaches nemen in de periode van 4 tot en met 15 januari minimaal 1x contact op met de coachleerling. De leerling kan de coach altijd per mail bereiken.


Als de lockdown verloopt volgens planning starten we weer met fysiek onderwijs voor alle klassen op maandag 18 januari. 


Leerlingen in een kwetsbare thuissituatie en leerlingen met ouders in een vitaal beroep
De school blijft open voor bovengenoemde doelgroepen. Mocht u als ouder vinden dat uw zoon of dochter voldoet aan de omschrijving dan heeft u vandaag en morgen om uw kind (met redenen omkleed) per mail aan te melden bij l.eijsberg@maerlant.eu, zodat we nog vóór de kerstvakantie aan u kunnen communiceren hoe het programma voor deze leerlingen er vanaf 4 januari uitziet.

Kerstactiviteiten / cadeautje
De evenementencommissie van Maerlant had voor de klassen in de onderbouw aanstaande donderdag een feestelijke afsluiting georganiseerd. Een kerstplein met o.a. een schaatsbaan en een stormbaan én een kerstlunch had de kerstvakantie moeten inluiden. Helaas gaat dit niet door. Met de kerstlunch hadden we groots uit willen pakken met o.a. spijsbrood, oliebollen en kerstchocolade. In plaats daarvan hebben de leerlingen vandaag een karig pakketje gekregen met reeds afgeleverde bestellingen. Onder het mom van ‘beter iets dan niets’ hebben we dit toch uitgedeeld.
De bovenbouw krijgt i.p.v. het traditionele kerstgala van de evenementencommissie een klein cadeautje aangeboden. Het cadeautje past in de huidige tijd, maar we verzwijgen hier wat het presentje is.

Buitenlandse Reizen
De reizen die oorspronkelijk in april 2020 gepland stonden zijn diverse keren verplaatst. De reizen die nu nog op het programma staan voor maart 2021 worden definitief geannuleerd. Voor zover er nog geen restitutie van de reissom heeft plaatsgevonden, gebeurt dit in de laatste week van januari.
De reizen voor de huidige pre-examenklassen die op de jaarkalender staan voor april 2021 gaan niet door! We besluiten pas later of deze reizen in een later stadium alsnog plaatsvinden. De reis naar Rome (voor april 2021) is hier op een uitzondering. De vluchten hiervoor zijn reeds geboekt en besluitvorming over de doorgang valt t.z.t.

Digitale Nieuwsbrief
Er verschijnt eind deze week nog een Digitale Nieuwsbrief. Hierin leuker Maerlant nieuws. Namens de schoolleiding wenst de directie iedereen fijne en gezonde feestdagen toe.

Met vriendelijke groet,

Anders Vink,
rector Maerlant
Hieronder diverse mailingen van onze rector:  • Verplichte mondkapjes na de herfstvakantie d.d. 14-10-2020 <klik hier>

  • Corona, testen, quarantaine en eventueel thuisblijven d.d. 08-10-2020 <klik hier>

  • Beslisboom - wat te doen in verschillende omstandigheden <klik hier>

  • Dringend advies om mondkapjes te dragen d.d. 02-10-2020 <klik hier>Terug