nl-NLen-US
U bent hier:   Home
  |  Log in

Article Details

Maerlant - meer GRIP op Leren
Bericht geplaatst op: 14-1-2021


Leerlingen van het Maerlant hebben sinds begin dit schooljaar meer eigen verantwoordelijkheid. In september heeft de Brielse scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium een nieuw onderwijssysteem geïntroduceerd: GRIP op leren. Met als achterliggende gedachte de leerlingen beter klaar te stomen voor de overstap naar het vervolgonderwijs.
Coach voor iedere leerling
Bij GRIP heeft iedere leerling heeft een eigen coach. Gemiddeld een keer in de twee weken heeft de leerling een gesprek met zijn of haar coach. De coachgesprekken gaan in eerste instantie over het leerproces, maar niet alleen over school. Vaak komen ook allerlei andere zaken aan bod. Docenten en leerlingen leren elkaar zo beter kennen wat alleen maar voordelen heeft.
Flextijd
In het nieuwe systeem hebben leerlingen zogenaamde flextijd die ze naar eigen inzicht kunnen invullen. Ze hebben de keus uit huiswerk maken, stiltetijd en extra ondersteuning in een bepaald vak. In het begin is weinig voor flexuren gekozen, maar daar kwam richting de toetsweek verandering in. Nu zien we dat steeds meer leerlingen zelf voor meer flextijd kiezen.
Projecttijd
De projecttijd, in de school ook wel p-tijd genoemd, is vanaf het begin populair. Maerlant kende al het TalentAtelier waarbij de onderbouw voor allerlei activiteiten kon kiezen, van zaalvoetbal tot de wereldkeuken en game design. De keuze in de p-tijd is veel groter en is nu voor alle leerlingen in alle klassen.
Tot slot …
We zijn enthousiast over de eerste ervaringen!
Spreekt dit jou ook aan? Schrijf je in op het Maerlant!

Terug