nl-NLen-US
U bent hier:   Home
  |  Log in

Article Details

drukbezocht MBO informatie avond op het Maerlant
Bericht geplaatst op: 20-2-2018


Op donderdagavond 15 februari jl. hebben de mentoren van het tweede leerjaar van het Maerlant een mbo-voorlichtingsavond georganiseerd voor de leerlingen uit 2vmbo BB/KB en LWOO+.
Deze voorlichting werd gegeven door oud-leerlingen van het Maerlant. De tweede klas leerlingen staan op het punt om een profiel te kiezen voor de derde klas bovenbouw. Extra informatie over vervolgopleidingen is dus altijd welkom.

Er waren zo’n 25 studenten van verschillende mbo’s uit de regio: Het Zadkine, Albeda, het STC Brielle, STC Rotterdam en het Techniek College Rotterdam. Deze leerlingen volgen o.a. opleidingen voor logistiek, beveiliging, secretaresse, gastvrouw, doktersassistent, interieuradviseur, vrachtwagenchauffeur, onderwijsassistent, patisserie, bakker en techniek.

Vooraf is met deze studenten in ons eigen restaurant De Stadhouder onder het genot van een heerlijke maaltijd bijgepraat. De maaltijd werd bereid door de afdeling Horeca van het Maerlant.

De studenten ontvingen in drie voorlichtingsronden een groep leerlingen met hun ouders. Door middel van een digitale presentatie en/of filmpjes vertelden zij wat hun opleiding inhield en welke vaardigheden onze leerlingen nodig hebben om te kunnen slagen in het mbo. De studenten maakten ook gelijk reclame voor hun afdeling en hun school en deelden promotiemateriaal uit.
Al met al een geslaagde avond!Terug